Je hebt je huis al een tijd op de Hilversumse huizenmarkt gezet, maar er is niet één keer een bezichtiging geweest en geen enkel bod. Je bent klaar om lekker te verhuizen en wilt een nieuw huis te kopen, maar nu zit je vast aan je oude huis. Het is een frustrerend gevoel, maar het kan ook betekenen dat je jouw aanpak wat moet bijschaven. De belangrijkste tip is om een goede makelaar in Hilversum aan te nemen. Deze kan je sowieso helpen met goede foto’s te maken van je woning.

Het gezegde “een foto zegt meer dan duizend woorden” is nog namelijk nog passender bij onroerend goed. In de gedeelde database onder onroerend goed professionals, vallen huizen met slechts één foto meestal niet op. Het zijn de huizen met tientallen onroerend goed foto’s die worden opgemerkt.

Goede professionele kwaliteitfoto’s zijn belangrijk: jij, de camera en de flits mogen niet zichtbaar zijn. Maak foto’s met brede hoeken en veel licht en laat de beste eigenschappen van jouw huis zien. Enkele andere tips zijn:

·         Maak niet alleen foto’s van de grote slaapkamer. Probeer alle slaapkamers vast te leggen, want kopers tellen het aantal slaapkamers in de fotolijn. Als er een ontbreekt, kunnen ze ten onrechte aannemen dat jouw vermelde aantal onjuist is of denken dat er iets mis is met die kamer.

·         Speel in op de sterke punten van je huis. Als een gang te smal is, maak er dan geen foto van. Neem in plaats daarvan een close-up van een mooi element in de gang, de trap of de mooie deuren in het huis.

·         Maak veel foto’s van de keuken. Keukens zijn traditioneel het hart en de ziel van een huis, en kopers willen deze graag zien. Als de keuken in de smaak valt is de kans veel groter dat ze ook voor het huis vallen.

·         Dek de tafel voordat je de eetkamer fotografeert. Zo kunnen kopers zich voorstellen hoe ze gezellig ’s avonds aan tafel dineren.

·         Zet wat meubels weg, zodat er meer ruimte vrijkomt. Woonkamerfoto’s moeten ruimte tonen.

·         Vergeet niet om ook de achtertuin en voortuin te fotograferen. Mensen willen zien hoe de hele woning eruit ziet.

·         Voeg beschrijvende tekst toe aan elke foto. Dit roept een stemming op je kunt uitweiden over kenmerken (“eeuwig zonnig” of “perfect voor barbecues”).

Pin It on Pinterest