In een kinderkamer kun je allerlei leuke dingen doen op het gebied van design. Soms zie door de bomen het bos niet meer en weet je dus even niet meer wat je nou eigenlijk moet kiezen. Welke stijl moet je kiezen, welke meubels passen erbij en kun je beter gaan voor een fleurig of basaal palet aan kleuren? Het is goed om je te laten informeren door de interieurexperts die weten van wanten. In deze tekst willen we je wat tips geven om je te inspireren bij het ontwerpen van de kinderkamer.

Kies voor een mooie vloer 

Omdat het vandaag over een kinderkamer gaat is het erg belangrijk om een vloer te kiezen die zowel comfortabel als hygiënisch is. Van de meest gekozen vloeren voor de kinderkamer is op dit moment de gietvloer. Deze is gemaakt van kunststof en kan gemakkelijk schoongemaakt worden. Daarbij is hij zeer slijtvast en gaat dus lang mee. 

Kies mooie meubels 

Wanneer kinderen van een zekere leeftijd zijn dat ze kunnen lezen, dan is het erg leuk om bijvoorbeeld een boekenkast in de slaapkamer neer te zetten die al snel zorgt voor de nodige sfeer. Een houten boekenkast is typisch zo´n meubel. In de kast kunnen dus de boeken gezet worden, maar ook allerlei persoonlijke accessoires.

Welke stijl kies ik voor de kamer?

Om te bepalen welk palet je in de kinderkamer gaat toepassen, is het gemakkelijker om eerste een stijl te kiezen. Door de stijl te kiezen wordt al voor een groot deel ingevuld welke kleuren er vaak gebruikt worden. Je kunt verschillende voorbeelden op internet vinden over hoe je een bepaalde stijl in de kinderkamer kunt vormgeven.

Het is erg leuk om samen met je kind te kijken hoe de kinderkamer eruit komt te zien. Dit kun je gewoon doen door samen op internet te kijken naar allerlei voorbeelden van kinderkamers. Ook zijn nog steeds de ouderwetse gidsen verkrijgbaar waarin bijvoorbeeld bedden te koop zijn en alle andere meubels. Zo is het makkelijk om bijvoorbeeld met een schaar uit een gids allerlei dingen te knippen en hier een moodboard van te maken. Zo’n bord is eigenlijk een soort collage van verschillende ideeën die je hebt opgedaan.

Pin It on Pinterest