Kleine op komst? Dan is het natuurlijk belangrijk dat de kinderkamer voor elkaar is. Dit kun je tegenwoordig met de meest leuke ideeën en stijlen voor elkaar krijgen. De aankleding van knuffels en speelgoed is dan ook een belangrijk onderdeel van de kamer. Daarom nemen we je graag mee in deze blog en verdiepen we ons in de speelgoed opties voor je pasgeboren kind.

Het speelgoed onderscheiden voor de juiste leeftijd

Allereerst is het belangrijk dat je het speelgoed wel goed onderscheid. Zo is speelgoed voor baby’s echt anders dan speelgoed voor kinderen. Bij speelgoed voor baby’s wordt er meer rekening gehouden met het idee dat een baby alles in zijn mond stopt. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden dat er geen gevaarlijke stoffen in het materiaal zit. Verder is het speelgoed vaak van wat zachter materiaal gemaakt en heeft geen scherpe randen en is voorzien van veel lichtjes, kleuren en geluid. Hierdoor kan het kind een beetje wennen aan de indrukken die hij zal krijgen van alles om zich heen. Bij het kiezen van babyspeelgoed is het belangrijk om te letten op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de baby, en om speelgoed te kiezen dat past bij de individuele behoeften en interesses van de baby. Lees dus altijd goed de leeftijdsvoorkeur bij het speelgoed. Dit staat namelijk altijd vermeld.

Speelgoed met geluid

Speelgoed met geluid kan leuk en zeer leerzaam zijn voor je baby. Het stimuleert het kind goed en houd de aandacht er goed bij. We zullen je dan ook even wat voorbeelden geven van speelgoed met geluid wat je eventueel zou kunnen aanschaffen.

Babyspeelgoed met geluid kan leuk en stimulerend zijn voor baby’s, maar het is belangrijk om te zorgen dat het volume niet te luid is en het gehoor van de baby niet beschadigt. Hier zijn enkele voorbeelden van babyspeelgoed met geluid:

  • Rammelaars: Dit zijn speeltjes die geluid maken wanneer de baby ze beweegt. Ze zijn vaak gemaakt van plastic, hout of stof en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.
  • Muziekdoosje: Dit zijn speeltjes die muziek afspelen wanneer erop wordt gedrukt of wanneer er aan een touwtje wordt getrokken. 
  • Speelgoedtelefoons: Dit zijn speeltjes die lijken op telefoons en die geluid maken wanneer erop wordt gedrukt. Ze kunnen de taalontwikkeling van de baby bevorderen en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van eenvoudige knoppen tot touchscreens.
  • Knuffels: Sommige knuffels hebben geluidseffecten of spelen muziek wanneer erop wordt gedrukt. Ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, van eenvoudige knuffels tot interactieve knuffels die kunnen praten en bewegen.

Tip: Zorg wel dat het volume van het geluid minimaal blijft zodat het gehoor van het kind nooit kan beschadigen.

Pin It on Pinterest