In deze tekst willen we je meenemen naar een oplossing voor het probleem dat hard water heet. Wat dit precies is en wat de consequenties van hard water zijn, nemen we hieronder met je door. Dus lees snel verder om te kijken hoe jij kunt profiteren van onze tips. 

Op onze site besteden we aandacht aan wonen en inrichten vanuit een perfectief dat gericht is om het voor de allerkleinsten thuis extra leuk en fijn te maken. We hebben het natuurlijk over de kinderen. Check ook onze andere blogs, die bijvoorbeeld gaan over het inrichten van een kinderkamer. Maar nu terug naar ons onderwerp: hoe verslaan we hard water? Check hoe dat makkelijk kan….

De oplossing voor hard water 

In Nederland zijn er gebieden waar er veel kalk in het water zit. Dit noemen we dan hard water. Deze kalk heeft allerlei nadelen, zoals het feit dat de kalk in apparaten gaat nestelen. Denk bijvoorbeeld aan vaatwassers en wasmachines. Deze hebben verwarmingselementen in zich en juist op deze elementen gaat de kalkaanslag zitten. Ze kunnen dan niet meer goed het water op temperatuur brengen waardoor het apparaat meer energie gaat vragen, omdat het toch probeert de temperatuur te halen, bijvoorbeeld 60 of 90 graden bij een wasmachine. Dit zorgt voor meer energiegebruik. Op deze manier raken apparaten ook sneller versleten. Dat is een slechte zaak voor je portemonnee. Een oplossing raden we aan in de vorm van een waterontharder. Dit apparaat zorgt ervoor dat de kalk in het water opgelost blijft zitten. We raden je aan om te gaan voor een magnetische waterontharder die met magneten werkt en zonder zout. Er zijn ook waterontharders die werken met een zoutreservoir, maar het zout komt uiteindelijk in ons zoete water terecht, en daar zijn mensen en dieren van afhankelijk. 

Over de kwaliteit van het water

Wanneer je hard en zacht water na elkaar proeft, dan kun je echt verschil proeven. Niet iedereen zal direct heel sterk een verschil proeven, maar mensen merken het in vele gevallen wel. Dus een waterontharder zorgt ten eerste al voor een betere smaak. Ten tweede zorgt een waterontharder ervoor dat er een vermindering van tandsteen kan optreden. De kalk in het water heeft namelijk invloed op de vorming van tandsteen in de mond. 

Ten derde is zacht water beter voor het wassen van kleren. Deze zijn een stuk zachter in vergelijking met kleren die in hard water gewassen zijn.

Pin It on Pinterest