Voor elk kind is het een droom om een speelparadijs als slaapkamer te hebben. Wat is nou leuker dan leuke knuffels, speelgoed en speeltoestellen? Wij weten het niet. In deze blog vertellen we je graag hoe je een kinderkamer omtovert tot een heus speelparadijs.

Speeltoestel

Als een slaapkamer van je kind niet al te klein is, is het ontzettend leuk én uniek om een speeltoestel in de slaapkamer te plaatsen. Het klinkt misschien al snel ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet. Voorbeeld van toestellen die perfect in een kinderkamer passen, zijn:

  • Een hoogslaper met een glijbaan
  • Een schommel
  • Ringen aan het plafond
  • Een klimrek

Een super unieke vloer

Niks maakt een kamer beter af dan een leuke vloer. In veel gevallen krijg je te maken met standaard vloeren waar je een leuk vloerkleedje op plaatst. Hier kan je kind dan leuk op spelen. Maar heb je wel eens kunstgras overwogen? Kunstgras op rol is namelijk niet alleen voor buiten, ook binnen is het prima te leggen!

Met kunstgras in de slaapkamer kan een kind heerlijk op zijn blote voetjes spelen op gras, zelfs als het buiten slecht weer is. En vergeet niet hoe enthousiast hij tegen de klasgenootjes kan zeggen wat voor leuke slaapkamer hij heeft. Superleuk!

Leuk speelgoed

Een speeltoestel en een unieke vloer zijn natuurlijk leuk, maar speelgoed mag ook niet missen in een speelparadijs. Je hoeft hierbij ook niet erg standaard te denken. Kies voor een leuk keukentje of een knutselspeelhoek. 

Heeft de kleine meer met knuffels? Dan kan je natuurlijk ook een ware dierentuin creëren met grote dierenknuffels en leuke muurstickers. De fantasie creëert de rest van het avontuur wel. 

Maak jij ook een speelparadijs van de kinderkamer?

Waar wacht je nog op? Schaf wat leuke spulletjes aan en maak van de kinderkamer een echt speelparadijs. 

Pin It on Pinterest