Een kinderthuiswerkplek is ideaal wanneer het bureau en de stoel op een goede hoogte van elkaar staan. Als het bureau groot genoeg is en het klimaat van de werkplek optimaal, dan zit het wel snor. Hoe je dat allemaal kunt realiseren, gaan we in deze tekst met je doornemen. Dus lees lekker verder en maak het jezelf gemakkelijk met de tips die we in deze blog aan je uit de doeken doen. Lees ook de andere blogs op onze site, want daar staat ook de nodige informatie in waar je je voordeel mee kunt doen. 

Ergonomisch werken

De een vindt het overdreven, de ander zweert erbij. Ergonomische meubels om aan te werken hebben nu extra de aandacht omdat veel mensen thuiswerken. Dat betekent dat de verantwoordelijkheid voor een goed meubel om aan te werken (en het voorkomen van blessures door het werk) niet meer direct bij de werkgever ligt. Toch is het slim om als werkgever hier wel je verantwoordelijkheid hier te pakken en samen met de werknemer naar een goede oplossing te zoeken. Voor kinderen geldt dat je als ouder de verantwoordelijkheid draagt voor een goede plek om te werken. 

Een goed binnenklimaat

Wanneer je een goede werkplek wilt voor je kind, dan heb je ook een goed binnenklimaat nodig. Anders stelt de plek qua productiviteit niet veel voor. Zonder een goed klimaat zal je kind snel duf en futloos worden. Dat gaat het leren zeker niet ten goede komen. Je kunt een prima klimaat realiseren door planten in je kantoor te zetten. Ook een goede ventilatie zouden we je niet willen afraden. Misschien is het een idee om wat vaker een raam open te zetten. Ook de roosters boven de ramen openen kan al zorgen voor een toevoer van frisse lucht, waardoor je kind zich een stuk frisser zal voelen. 

Met al deze dingen weten we zeker dat je kind tot het beste schoolwerk komt. Veel succes met het realiseren van de werkplek. O, wanneer je nog wat meer wilt lezen, dan is het leuk om ook onze andere blog te lezen. 

Pin It on Pinterest