In deze blog geven we je tips hoe je jouw huis “kid-proof” kunt maken. Kinderen, en dan voornamelijk peuters, zijn vaak een bom aan energie. Naast energiek zijn ze ook erg nieuwsgierig. Helaas zit “voorzichtigheid” nog niet standaard in het pakket. Je doet er als ouder dus goed aan om voorzorgsmaatregelen te nemen. 

De woonkamer

De eerste tip is om de stopcontacten te beveiligen. Baby’s en peuters grijpen alles vast wat ze vast kunnen houden. Stel dat het een voorwerp is waar metaal in zit verwerkt en ze stoppen het in het stopcontact: je peuter kan het dan wellicht niet navertellen. Scherpe hoeken zijn ook erg gevaarlijk voor kinderen, omdat ze tijdens het spelen zonder plan door het huis heen kunnen rennen. Stel dat je kind even struikelt en met zijn hoofd op een punt belandt. Dat is natuurlijk niet prettig. We raden daarom aan om alle scherpe hoeken af te dekken met zacht materiaal. Heb je veel planten in huis? Dan raden we aan om na te gaan of ze niet giftig zijn voor kinderen. Zoals jullie weten, stoppen baby’s en peuters alles in hun mond. Dit doen ze om te ontdekken. Wat je ze niet wilt laten ontdekken is of planten giftig zijn of niet. 

De badkamer

De badkamer is een gevaarlijke ruimte voor peuters. Badkamers hebben vaak harde tegels en het kan er ook erg glad zijn. Een verrassend probleem van gladde badkamers is kalk. Kalkophoping zorgt er namelijk voor dat oppervlakken poreus raken. Je doet er goed aan om een waterontharder aan te schaffen, om kalk tegen te gaan in de waterleidingen. De Amfa4000 vinden wij de beste keuze, maar ook een waterontharder met zout is een goede optie. 

De eetkamer

De eetkamer heeft, net als de badkamer, vaak harde tegels. Ook kan het hier snel glad zijn. Daarnaast bevinden zich in de eetkamer de messen, vorken en andere gevaarlijke voorwerpen. We raden aan om (vieze) borden en bestek niet te laten slingeren, maar direct op te ruimen. Zo zorg je ervoor dat kleine kinderen geen schade oplopen als ze deze voorwerpen verkeerd grijpen of laten vallen. 

Pin It on Pinterest