Een grotere woningen, wie wilt dat nou niet? Er zijn meerdere manieren om je woning er groter te doen laten lijken. En je hoeft echt niet alle muren hiervoor wit te maken. Integendeel, woningen met stijl, kleur en sfeer lijken veelal groter. We geven je de beste tips om ook jouw woning optisch groter te laten lijken. Deze tips zijn mogelijk wel de best bewaarde geheimen van succesvolle makelaars. Een paar simpele aanpassingen kan een woning in een handomdraai enkele duizenden euro’s meer waard maken! 

Speel met licht

Hoe meer licht, hoe beter. Ligt jouw tuin of balkon niet op het zuiden, maak dan zoveel mogelijk gebruik van het licht aan de voorkant van de woning. Kies bijvoorbeeld aan deze zijde voor plisségordijnen die een top-down en bottum-up functie hebben, in plaats van gordijnen of jaloezieën. Hiermee vang je zoveel mogelijk licht. Plaats lampen op plekken waar weinig licht komt, zoals de wat afgezonderde hoeken. In de regel zijn meer lampen beter dan een enkele felle lamp. Meerdere lampen accentueren verschillende onderdelen van het complete interieur. 

Vermijd patronen

In dit geval: des te minder patronen, des te beter. Een paar simpele tips hiervoor zijn: effen gordijnen of raamdecoratie, een naadloze vloer zoals een gietvloer, liever grote dan kleine tegels. En bij effen raamdecoratie ben je vrij om iedere kleur uit te kiezen, zolang het maar één kleur is. Als je dan toch een dergelijk patroon wilt aanbrengen, dan adviseren we je om gebruik te maken van lambrisering aan de wanden. Lambrisering geeft zowel extra sfeer en accentueert daarnaast zowel de lengte als de hoeken van de woning.

Lichte kleuren zijn niet altijd beter

Natuurlijk zien lichte ruimtes er rustiger uit, maar niet per sé groter. Stel, je maakt je eetruimte donker marineblauw. Deze verhult zichzelf niet direct, waardoor de grootte van de ruimte moeilijker in te schatten is. Een lichte kleur geeft alles duidelijk weer, waardoor de ruimte kleiner aan kan voelen. Wees vrij om voor iedere ruimte een ander kleurenpalet samen te stellen. Ook door in iedere ruimte een andere sfeer te creëren lijkt jouw woning in zijn geheel groter. Dit komt doordat iedere kamer een andere ervaring is. Laat hoeken in het zicht
Een hele simpele, maar krachtige tip! Vooral bij een klein interieur zijn we geneigd om al onze meubelen tegen muren aan te plakken. Soms kan dit ook niet anders, maar… is dit bij jou niet het geval, haal je meubelen dan iets van de muur af. Bij voorkeur kan je nog om de meubelen heenlopen. Door de meubelen in de ruimte te plaatsen creëer je een dynamisch effect. Is dit geen optie voor jou? Haal dan in ieder geval je meubelen uit de hoeken en maak ze volledig zichtbaar. Dit lijkt misschien een gekke tip, maar we moedigen je zeker aan het eens uit te proberen. 

Pin It on Pinterest