Samen met je kind een kinderkamer uitzoeken en deze helemaal mooi realiseren zoals jullie allebei erg leuk vinden is natuurlijk een van de dingen die je graag doet eens in de zoveel tijd. Zeker wanneer er buiten het huis allemaal niet zoveel te doen is, is het erg leuk om het thuis extra leuk en mooi te maken. Wij gaan het samen met je doornemen in deze tekst zodat je geïnspireerd en de slag kunt gaan. Lees ook even onze andere blogs want daar kun je ook allerlei leuke tips en vinden om samen een toffe kinderkamer te maken.

Hoe begin je met nieuwe ontwerp? 

Het is gemakkelijker een nieuw ontwerp te maken als je een concept hebt waarbinnen je kunt werken. Begin eerst met brainstormen en maak een moodboard waarop je allerlei dingen plakt die je tegenkomt op internet, in kranten en tijdschriften, zodat je op deze manier een overzicht hebt van wat je leuk vindt en welke kant het ongeveer op moet met de kinderkamer.

Aan de slag 

Wanneer het concert helemaal helder is, dan ga je lekker aan de slag om de zaken bij elkaar te sprokkelen die je gevonden hebt en op het moodboard geplakt hebt. Natuurlijk is het wel zo, dat er soms nog wel wat aanpassingen gedaan kunnen worden, maar het is dan wel duidelijk welke kant het opgaat.

Praktische stijltips 

Om lange tijd plezier te kunnen hebben van de kinderkamer is het fijn om hem zo tijdloos mogelijk in te richten. Zorg er dan voor dat de basis een beetje essentialistisch is, zodat de kamer gemakkelijk veranderd kan worden als je kind nog weer wat ouder is. Dan kunnen de poppen eruit en de modebladen erin, om het even kort en bondig te zeggen. Als de basis tijdloos is, dan kan de aankleding van die basis gemakkelijk aangepast worden aan de tijd en leeftijd van je kind. We raden je bijvoorbeeld aan om te gaan voor een gietvloer. Dit is een sterke kunststof vloer die eenvoudig schoon te maken is en een egale, tijdloze look heeft. Dat is in elke leeftijfdscategorie een uitkomst! Als je meer over een gietvloer wilt weten, dan moet je echt even kijken op https://www.epoxywinkel.nl/.

Pin It on Pinterest