Baby op komst? Dan is het verstandig om van te voren de babykamer voor elkaar te hebben. Omdat het kan zijn dat je nog niet zoveel weet van dit kleine wondertje en wat voor belangrijke punten erbij komen kijken, helpen we je graag een stukje verder wat betreft de babykamer. We bespreken in deze blog een aantal tips en ideeën om de kamer zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

Waar je eerst rekening mee moet houden

Het is natuurlijk verstandig om voor de inrichting van de kamer eerst te kijken naar de algehele ruimte. Zo is het verstandig om te kijken of de vloer nog onbeschadigd is en of het überhaupt wel een geschikte vloer is voor een babykamer. Is bijvoorbeeld de vloer niet te glad dat je kunt uitglijden, zitten er geen scherpe randen of hoeken aan de plinten en is de vloer comfortabel genoeg om een kind op te laten spelen. Voldoet de vloer niet naar de wensen van een babykamer, laat deze dan vervangen voordat je de kamer gaat inrichten. Om een tip te geven kun je bij beboparket.nl mooie vloeren en Laminaat kopen voor een niet al te dure prijs.

Dan is het nog heel belangrijk om te kijken of er niet te veel vocht en tocht is in de kamer. Je zult dan even goed de deuren, ramen en kozijnen na moeten lopen om te kijken of dit ook aan vervanging toe is? Je moet er nou eenmaal rekening mee houden dat een pasgeboren kind nog geen goede weerstand heeft en dat het ongezond en zelfs gevaarlijk kan zijn als dit niet goed op orde is. Controleer en maak je keuzes dus verstandig.

Daarna kan het schilder werk gaan beginnen! Beslis van te voren goed welke kleuren je wilt geven aan de stijl van je babykamer en pas de bijpassende kleur toe op je muren. Het is ook eventueel mogelijk om te behangen. Behang zorgt er wel voor dat je wat meer opties hebt. Zo kun je kijken voor leuke printjes of figuurtjes die wat zeggen over de thema van je babykamer.

Aankleden van de babykamer

Nu is het leukste gedeelte aangebroken! Het aankleden van de kamer. Zoek leuke meubels uit die mooi bij het thema passen en vooral functioneel zijn. Het is namelijk zeer aan te raden dat de meubels op goede hoogte staan en eventueel versteld kunnen worden zodat je nooit rugklachten kunt krijgen bij het luier verschonen of in bed stoppen van je kind. Kijk ook voor een goede wipstoel waar je comfortabel je kind voeding kunt geven en kies voor een goed matras. Ook voor je kind is het wel zo fijn dat het allemaal comfortabel is. Nu je de meubels hebt aangeschaft kun je de kamer aankleden met leuke knuffels, kleedjes en natuurlijk veel speelgoed. Dit is dan ook iets wat we graag aan je eigen fantasieën overlaten.

Als het goed is heb je na het lezen van deze tips zo meteen een hele mooie en vooral veilige babykamer gecreëerd.

Pin It on Pinterest