De kinderkamer ontwerpen is een uitdagend project. Je wilt natuurlijk het beste voor je kinderen en er zijn veel diverse keuzes te maken. Een belangrijk aspect van de kinderkamer is het kleurpatroon. Er zijn meerdere onderzoeken die aangeven dat de kleur en stijl van een ruimte invloed heeft op ons welzijn en gedrag. Vooral tijdens het opgroeien van kinderen heeft dit een grote invloed. Maar welke kleuren moet je nu gebruiken? Maak kennis met de beste tips om de kinderkamer te verven. 

Het effect van kleuren 

De kinderkamer is de eerste echte persoonlijke ruimte van een kind. Een ruimte waar het kind tijdens de opvoeding veel tijd zal spenderen. Kleuren hebben effect op onze stemming, gedrag en welzijn. Dit is iets wat we al lang weten maar soms niet vaak genoeg bewust mee bezig zijn. Zo is een kamer met donkere kleuren, gordijnen en weinig verlichting minder leuk dan een kamer met veel lichtinval en lichte kleuren.  

Welke kleuren verf moet ik kiezen? 

Wanneer je besluit om de kamer te gaan verven, dan is het goed om te weten welke kleuren verf goed uitpakken voor het welzijn van je kind. Zoals eerder benoemd geven lichtere en vrolijke kleuren een positief effect op het kind. Maar hou er rekening mee dat de belangrijkste functie van de slaapkamer de nachtrust is. Daarom is het goed om een combinatie te maken van een lichte pallet aan kleurgebruik met verduisterende gordijnen die ervoor zorgen dat er weinig licht is wanneer er geslapen moet worden. 

Starten met verven 

Voordat je losgaat met het verven van de kamer is het goed om te weten hoe je dit het beste doet. Zo is de onderlaag een belangrijk aspect. Heb je een houten, stalen of betonnen muur? Verf reageert anders op elke type muur. Met de juiste grondverf van bestel-verf.nl maak je een perfecte onderlaag. Zo ben je klaar om te starten met het verven van je uitgekozen kleuren voor de kinderkamer. 

Pin It on Pinterest