Het inrichten van een kinderkamer kan nog best wel wat werk zijn punten en misschien ben je niet alleen bezig met accessoires en meubeltjes, maar overweeg je ook om de kinderkamer even lekker op de schop te nemen. In dat geval kan het handig zijn om te overwegen wat voor vloer eventueel in kan. Daar zijn verschillende opties voor en het kan anders zijn om je wat tips voor te krijgen. Daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. Lees de snel verder welke mogelijkheden er zijn om de beste vloer te kiezen voor de kinderkamer.

Een gietvloer

Gietvloer heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Één van de grootste voordelen is dat een gietvloer niet heel snel beschadigd en dit kan nog wel handig zijn wanneer op de kinderkamer over paar jaartjes vaker gespeeld gaat worden. Er zal ongetwijfeld zo nu en dan wel eens iets op de grond vallen, en op zulke momenten is het wel prettig als er niet gelijk deuken of krassen in de vloer terechtkomen. Daarnaast kan het ook handig zijn om rekening te houden met een vloer die lang meegaat. Ook hier is een gietvloer een mooie oplossing.

Vloerbedekking

Een andere soort vloer die je zou kunnen overwegen voor de kinderkamer, is een tapijtvloer of vloerbedekking. Een van de grootste voordeel hiervan is dat het misschien wel de zachtste soort vloer is. Dit betekent dat wanneer je zoontje of dochter tijdens het spelen zal vallen, ze niet op een harde vloer vallen maar op een zachte grond terechtkomen.

Laminaat

Tenslotte willen je ook nog adviseren om een laminaatvloer te overwegen. Het is immers zo, dat er op een kinderkamer veel zal worden gespeeld en dat de vloer hierdoor zou kunnen beschadigen. Het is dan erg fijn om te weten dat de vloer geen vermogen heeft gekost! Daarom is een laminaatvloer toch nog een mooie oplossing.

Pin It on Pinterest