Als je kinderen wat ouder worden gaan ze allerlei hobby’s krijgen, dan is het wel fijn dat bijvoorbeeld de kinderkamer op een bepaalde manier ingericht is. Ook wanneer ze vrienden en vriendinnen meenemen om thuis te spelen, is het fijn dat hun kamertje genoeg faciliteiten heeft om lekker te kunnen spelen. We nemen in deze tekst een aantal opties met je door die je kunt toepassen binnen de kinderkamer. Veel plezier met het ontwerpen ervan. 

Akoestiek verbeteren

Stel je kind gaat op muziekles en wil thuis oefenen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar het is dan ook belangrijk dat de kamer in zekere zin een beetje geïsoleerd wordt, zodat de buren er niet superveel last van hebben en dat de akoestiek ook in orde is, zodat je kind goed kan horen hoe het instrument klinkt. Het is sneu als de klank van het instrument verdrinkt in de echo van de kamer. Je kunt de akoestiek van hun kamer verbeteren door een akoestisch spuitplafond te nemen. Bij acosorb.nl kunnen ze je er alles over vertellen. 

Zithoek met kussens / kleden

Wanneer je het gezellig wilt maken in de kinderkamers zodat de kinderen lekker kunnen spelen, dan is het ook goed om bijvoorbeeld een zithoekje te maken met kussens en misschien bankjes waarop ze kunnen zetten. Een speelkleed op de grond is ook erg belangrijk, want kinderen houden ervan op de grond te zitten en te spelen. Zo hebben ze alle ruimte om met hun speelgoed aan de slag te gaan. Er bestaan ook kleden waarop bijvoorbeeld wegen en huizen getekend zijn en die erg leuk zijn om met speelgoedauto´s overheen te gaan.

Een mooi lichtplan 

Ook in de avond is het erg fijn dat de kinderkamer comfortabel is als het gaat over de verlichting. Dan komt het lichtplan om de hoek kijken. Er bestaan zelfs interieurexperts die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van een lichtplan van een woning. Bij zo’n plan gaat het erom dat objecten of de oppervlakte van de muur op een bepaalde manier naar voren te brengen. Het is echt een kunst apart. Je kunt dus een kinderkamer heel gezellig en mooi maken wanneer je de juiste verlichting op de juiste plekken terecht laat komen. Laat je fantasie de vrije loop hierin, wees creatief en overleg met je kind, als het oud genoeg is, wat hij of zij mooi vindt.

Pin It on Pinterest