Het inrichten van een kinderkamer kan nog best wel wat werk zijn punten en mogelijk ben je niet alleen bezig met decoraties en meubeltjes, maar overweeg je tevens om de kinderkamer even lekker op de schop te nemen. In dat geval kan het praktisch zijn om te overwegen wat voor vloer wellicht in kan. Daar zijn een aantal mogelijkheden voor en het kan anders zijn om je wat suggesties voor te krijgen. Daarom hebben we deze blog voor je geschreven. Lees de vlug verder welke opties er zijn om de beste vloer te kiezen voor de kinderkamer.

Een gietvloer

Gietvloer heeft een aantal pluspunten ten opzichte van andere soorten vloeren. Één van de grootste pluspunten is dat een gietvloer niet heel vlug beschadigd en dit kan nog wel praktisch zijn als op de kinderkamer over paar jaartjes regelmatiger gespeeld gaat worden. Er zal ongetwijfeld zo nu en dan wel eens ietwat op de grond vallen, en op zulke momenten is het wel fijn als er niet gelijk deuken of krassen in de vloer terechtkomen. Daarnaast kan het tevens praktisch zijn om rekening te houden met een vloer die lang meegaat. Tevens hier is een gietvloer een mooie oplossing.

Vloerbedekking

Een andere soort vloer die je zou kunnen overwegen voor de kinderkamer, is een tapijtvloer of vloerbedekking. Een van de grootste pluspunt hiervan is dat het mogelijk wel de zachtste soort vloer is. Dit betekent dat als je zoontje of dochter tijdens het spelen zal vallen, ze niet op een harde vloer vallen maar op een zachte grond terechtkomen.

Laminaat

Tenslotte willen je tevens nog adviseren om een laminaatvloer te overwegen. Het is namelijk zo dat er op een kinderkamer een hoop zal worden gespeeld en dat de vloer vanwege dit feit zou kunnen beschadigen. Het is dan erg prettig om te weten dat de vloer geen vermogen heeft gekost! Daarom is een laminaatvloer desondanks nog een mooie oplossing.

Pin It on Pinterest