In deze blog willen we graag een beetje inspireren met leuke voorbeelden voor de kinderkamer. We willen ons graag richten op de verschillende vloeren die in de kinderkamer gelegd kunnen worden om zo te zorgen dat je kroost veilig en prettig kan spelen. Natuurlijk is het ook erg leuk als de kinderkamer er mooi en fantasierijk uitziet, daar houden kinderen van. Lees snel verder voor de nodige inspiratie en geef er een creatieve draai aan.

Vloer als basis

De vloer is de absolute basis van een kinderkamerdesign en natuurlijk eigenlijk ook wel van alle andere designs in huis. Het begint allemaal bij de vloer en dit is iets dat dan ook goed uitgezocht moet worden. Hieronder hebben een aantal soorten vloeren voor je verzameld. Dit zijn populaire vloeren:

PVC vloeren. Door een keuze te maken uit een van de verschillende pvc vloeren, wordt het kinderlijk eenvoudig om een leuke kamer voor je kind te realiseren. Het materiaal is slijtvast en gemakkelijk schoon te maken.

Laminaat. Wanneer je houdt van een meer klassieke look, die van hout bijvoorbeeld, dan is het mogelijk om te gaan voor laminaat. Het is gemakkelijk te bewerken en te leggen. Natuurlijk zou je dit laatste ook kunnen uitbesteden. Ook laminaat is slijtvast en eenvoudig schoon te maken.

Gietvloer. Een van de meest sterke vloeren die we op dit moment kennen is de gietvloer. Dit type vloer wordt gemaakt van kunststof en gaat daardoor bijzonder lang mee. Doordat het materiaal kunststof heel gemakkelijk te mengen is met kleuren, is de gietvloer in vrijwel elke kleur verkrijgbaar. Zo past het altijd goed bij de kinderkamer.

Dit zijn zo een aantal vloeren die bijzonder geschikt zijn voor in de kinderkamer.

Kies voor een tijdloos design

We vinden het altijd belangrijk om erop te wijzen dat het design van de kinderkamer eigenlijk altijd zo tijdloos mogelijk moet zijn omdat een kamer vele jaren mee moet gaan. Je kunt natuurlijk wel accessoires en dergelijke steeds veranderen naarmate het kind ouder wordt. Zorg er dus voor dat de basis eenvoudig en zo tijdloos mogelijk is, dan kun je altijd nog veranderingen aanbrengen als de smaak van je kind verandert.

Pin It on Pinterest